Iz naših džemata

Uspješna akcija prikupljanja pomoći za teško bolesnu Merjemu Dautović (Foto)

Danas, 17. marta 2017. godine, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija, Medžlisa IZ Kalesija, kao i džemata Čaršijska džamija, uspješno je sprovedena akcija prikupljanja pomoći za Merjemu Dautović.

Akcija prikupljanja pomoći za teško oboljelu Merjemu Dautović nazvana je “Slatki petak”, jer su članice Asocijacije žena MIZ Kalesija pripremile kolače za sve one koji su poželjeli da im petak bude baš sladak. U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su i kalesijski mališani, učenici i učenice OŠ Kalesija (a iste su starosne dobi kao i bolesna Merjem), koji su se danas zajedno sa svojim nastavnicima okupili na Trgu šehida u Kalesiji. Dajući svoj doprinos kalesijski mališani su uljepšali ovu humanitarnu akciju.

U današnjoj akciji je prikupljeno 2055,20 KM, a prikupljena sredstva, zajedno sa sredstvima koja doniraju kalesijski imami sa svojim džematlija, biće uplaćena za žiro-račun za bolesnu Merjemu Dautović.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima onima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji: Asocijaciji žena MIZ Kalesija (hanumama koje su pripremile kolače), Medžlisu IZ Kalesija, džematlijama džemata Čaršijska džamija, imamima MIZ Kalesija i svim našim džematlijama iz svih kalesijskih džemata, koji su aktivno učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Galerija slika

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh