Iz naših džemata

Uspješno sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi (Foto)

Danas, 31. jula 2018. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija organizovana je i uspješno sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Crveni križ općine Kalesija i Zavod za transfuziologiju UKC-a Tuzla, uspješno su sproveli akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se realizovala danas, 31. jula 2018. godine, u vremenskom terminu od 9.00 do 12.00h.

Predstavnici Zavoda za transfuziologiju (Edin Nurković, Elza Majlović, Sabina Đulbić, Željko Rakić) predvođeni dr. Samrom Klapić su, prije darivanja krvi, obavili laboratorijsko testiranje i liječnički pregled. Pomoć stručnom timu Zavoda za transfuziologiju UKC-a Tuzla su pružili volonteri Crvenog križa općine Kalesija (Almira Omić i Jasmina Šehić).

Na današnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 38 sugrađana/ki.

Ovim putem, u ime Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, Crvenog križa općine Kalesija i Zavoda za transfuziologiju UKC-a Tuzla, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na današnju humanu akciju darivanja krvi, te su na taj način pomogli u liječenju bolesnih osoba.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, 31.7.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh