Iz naših džemata

Vakif Salih Hadžić: Za potrebe izgradnje džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici donirao 2.000,00 KM

Danas, 16. januara 2018. godine, Salih Hadžić s Međaša za potrebe izgradnje džamije sa edukativnim centrom u Dubnici donirao je 2.000,00 KM.

Izgradnja džamije sa edukativnim centrom u naselju Dubnica, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, otpočela je u mjesecu augustu 2017. godine. Zahvaljujući vakifu, koji donira najveći dio sredstava, džamijsko-edukativni kompleks biće izgrađen. Međutim, nedostajat će sredstva za vanjsko uređenje, pristupni put, opremanje edukativnog centra…

S tim u vezi Medžlis Islamske zajednice Kalesija pokrenuo je akciju prikupljanja dobrotvornih priloga za potrebe izgradnje džamije i edukativnog centra u Dubnici. Pored priloga koji se ukupljaju na terenu, donatori i vakifi, sa željom da učine hair-djelo, uplatu svojih priloga vrše u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija ili putem transakcijskog računa.

Danas, 16. januara 2018. godine, poznati kalesijski vakif, Salih Hadžić, za potrebe izgradnje džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici donirao je 2.000,00 KM. Ovaj vakif je prošle godine, zajedno sa svojim sinom, donirao sredstva od kojih je renovirana džamija na Međašu. Kao dobrotvor i vakif Salih Hadžić (s porodicom) nastavlja gdje je stao prošle godine; pomažući izgradnju hajrata od kojih se dobra djela pišu sve dok se ljudi koriste tim hajratima.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija zahvaljuje se vakifu Salihu Hadžiću čineći dovu Dragom Allahu da ga nagradi za njegova dobra djela koja čini pomažući izgradnju hajrata koja služe široj društvenoj zajednici.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh