Iz naših džemata

Večer Kur'ana u džematu Hrasno Gornje u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2017 (Foto)

Večeras, 18. novembra, u džematu Hrasno Gornje, održana je Večer Kur'ana u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2017. Kur'anske ajete su učili polaznici mektebske nastave, učesnici i pobjednici mektebskih takmičenja.

Nakon akšam-namaza otpočela je Večer Kura'ana u džematu Hrasno Gornje. Prisutne je riječima dobrodošlice poselamio Mirsad ef. Sakić, imam džemata Hrasno Gornje. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, u svom kraćem kazivanju, između ostalog, istakao je važnost slijeđenja Kur'ana i sunneta, te usklađivanje njihovih životnih uputa sa našim životima, kao i naš emanet prenošenja dini-islama na najmlađe i našu obavezu njihovog odgoja u čistoj vjeri i moralu.

Poslije uvodnih obraćanja polaznici mektebske nastave kalesijskih mekteba učili su kur'anske ajete koji govore o posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu, a.s.

Muhamed Hujdur, Lamija Šišić, Mehmedalija Bikić, Nahla Mujanović, Muaz Hodžić i Melina Šišić, polaznici mektebske nastave u našim mektebima, prisutne su obveselili svojim učenjem ajeta Allahove Knjige.

Prijevode ajeta čitao je akademski glumac Nermin Hodžić, a imami Medžlisa IZ Kalesija su i večeras učili ilahije o Muhammedu, a.s. Sead ef. Ahmetović, imam džemata Jajići, održao je prigodno predavanje.

Na kraju svečanosti učesnicima programa su dodijeljene zahvalnice, a domaćini, džematlije džemata Hrasno Gornje predvođeni Džematskim odborom i imamom, za sve sinoć prisutne pripremili su nakon jacije-namaza zakusku.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2017 se nastavlja već sutra, 19. novembra (nedjelja), kada je na rasporedu Večer ilahija u džematu Kikači, između akšama i jacije. Gost-predavač na sutrašnjoj svečanosti je Muharem ef. Mešanović, imam džemata Prnjavor.

Večer Kur'ana, Hrasno Gornje, 18.11.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh