Iz naših džemata

Vrijedne ruke Seljubaca: Završena izgradnja mekteba

Sve se može kad se vrijedne ruke slože. Vrijedni su proteklih dana bili džematlije džemata Seljublje koji su radili na završetku radova na mektebu, kako bi što prije bio spreman za najmlađe džematlije. Završena je izgradnja mekteba, kao i svi propratni radovi; fasada, urađena je unutrašnjost prostorija, a sve kako bi polaznici mekteba sa radošću dolazili na vjersku pouku.

Iza svih radova stoji anganžman Seljubaca koji su vrijeme i zalaganje dali u izgradnju mekteba u kojem će mekteblijama biti toplo i sigurno prilikom nastave.

“Vrijedne ruke naših Seljubaca čine nemoguće stvari, mogućim. Da Allah ukabuli svima izdvojeno vrijeme na ovom projektu i nagradi ih Svojom nagradom. Zahvaljujemo se i donatorima, da im Allah Uzvišeni višestruko vrati”, napisano je na zvaničnoj stranici džemata Seljublje.

Navedeno je i da su donatori fasade osobe koje su u mladalačkoj i srednjoj dobi, te da će biti u svakoj generaciji onih koji će raditi i graditi za dobro svih nas.

Nisu samo mušarci, već su i hanume Seljubske bile vrijedne. One su nakon završenih radova očistile i sredile unutrašnjost mekteba. Pozitivna i lijepa priča ispisana je u ovom džematu, zajedničkim snagama džematlija i džematlijki novi mekteb je spreman za nove metkebske pobjede i usvajanje znanja kod najmlađih.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh