Bosna i Hercegovina

XIX sportski i kulturno-edukativni susreti imama ove godine održavaju se Cazinu

Okružni odbor Udruženja ilmijje Bihać posjetili su jučer predsjednik Udruženja Mensur ef. Pašalić i predsjednik Odbora za sport Nesib ef. Hadžić. Tom prilikom upoznali su se sa aktivnostima ovog odbora i statusnim pitanjima imama.

U nastavku posjete Bihaću održan je zajednički sastanak u Bihaćkom muftijstvu na kome su razmotrene mogućnosti održavanja sportskih susreta članova Udruženja i uposlenika IZ u Cazinu, čiji bi domaćini bili Okružni odbor Udruženja ilmijje Bihać, Bihaćko muftijstvo i Medresa „Džemaludin ef. Čaušević“ iz Cazina. Domaćin sastanka je bio muftija Hasan ef. Makić, a pored gostiju prisustvovali su i Izet ef. Šahinović, predsjednik Okružnog odbora Udruženja Bihać, prof. Salih ef. Dervić, direktor Medrese u Cazinu , prof. Zuhdija ef. Handanović, potpredsjednik Skupštine Udruženja i sekretar Okružnog odbora Enver ef. Kovačević.

Na sastanku je dogovoreno da se ovogodišnji, XIX sportski susreti održe u Cazinu sredinom mjeseca jula. Također je predloženo da se od ove godine susreti zvanično nazivaju Sportski i kulturno-edukativni susreti članova Udruženja i uposlenika Islamske zajednice, imajući u vidu njihov širi karakter i sadržaj.

(islamskazajednica.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh