Iz naših džemata

Započeo mektebski kviz „IKRE“ u organizaciji MIZ Kalesija.

U nedjelju 17. 10. 2021. godine, MIZ Kalesija je pokrenuo online mektebski kviz „IKRE“, s namjerom da što veći broj polaznika mektebske pouke podstakne na aktivnije utvrđivanje i provjeru mektebskog gradiva kroz digitalne tehnologije. Mogućnost učestovanja je ostavljena svim polaznicima mektebske pouke s područja MIZ Kalesija, koje su njihovi mualimi predložili ili će predložiti da učestvuju u ovoj vrsti učenja i natjecanja u naredna 3 mjeseca, koliko će kviz trajati.

Mekteblije su podijeljeni u dvije grupe, shodno nivou pohađanja mektebske pouke u redovnom procesu. Gradivo koje je obuhvaćeno kvizom,ranije je podijeljeno u nekoliko cijelina, tako da učesnici u svakoj sedmici znaju koji dio mektebskog gradiva će biti obuhvaćen kvizom. Nakon što se pređe nastavna oblast, organizuju  se mjesečni završni kvizovi, koji će okupiti najbolje i najbrže učesnike, koji će kviz raditi u kontrolisanim uslovima.

Svake nedjelje u popodnevnim satima, nakon završene mektebske pouke u svim džematima, članovi viber grupe mektebski kviz ¨IKRE“, dobijaju linkove, preko kojih pristupaju mektebskim kvizovima putem mobilnih uređaja, te u zadanom vremenskom roku pokušavaju što brže dati odgovore na sva pitanja.

Medžlis Islamske zajednica Kalesija, kroz online mektebski kviz „IKRE“, nastavlja kontinuitet organizovanja natjecanja za polaznike mektebske pouke tokom čitave mektebske godine. Pored već tardicionalnog mektebskog kviza u okviru ramazanskog programa Neon TV, literalnih natječaja u okviru manifestacije Poslanik u mom srcu, sportskih ligaških natjecanja u futsalu za dječake i odbojci za djevojčice, u planu je pokretanje i organizovanje takmičenja u učenju Kur’anskih sura napamet za polaznike mektebske pouke koje će uz Božiju pomoć postati još jedan prepoznatljiv projekat na području naše zajednice.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh