Bosna i Hercegovina

Zasjedao Savjet muftije tuzlanskog

Redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog održana je 2. marta ove godine u Tuzli. Sjednicom je predsjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Tokom sjednice prezentirani su izvještaji o radu Muftijstva i medžlisa u 2016. godini kao i planovi rada za 2017. godinu. Utvrđen je kalendar kolektivnih dženaza, te kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija u 2017. godini.

Članovi Savjeta su razmatrali informacije o inicijativi za osnivanje instituta za društvena i religijska istraživanja, zatim informacije o održanim seminarima i edukacijama.

Razmatrane su informacije o realizaciji akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode i prikupljanja brašna za narod Sirije. Članovi savjeta su informirani o akciji Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli, kao i realizaciji sergije za izgradnju gradske džamije Islamskog centra u Banovićima.

Istaknuta je velika važnost organiziranja ovih akcija i iskazana zahvalnost džematlijama na njihovoj snažnoj podršci ovim aktivnostima.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i informacija o dodjeli stipendija učenicima i studentima u Podrinju iz fonda Islamske zajednice, kao i informacija o pomoći Edinu Grbiću, našem sugrađaninu koji je teško bolestan.

Uz ove tačke dnevnog reda tretirane su i druge teme iz nadležnosti Muftijstva tuzlanskog.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh