Iz naših džemata

Značajna podrška povratnicima džemata Papraća

Na inicijativu muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića, u petak 4. augusta ove godine, Humanitarna organizacija “Help Others” Salzburg donirala je poljoprivrednu mehanizaciju povraticima u džematu Papraća (općina Šekovići), Medžlis IZ Kalesija. Donaciju čine tri motokultivatora sa prikolicama, dvije kose za motoklutivator, te jedna freza i prikolica, ukupne vrijednosti 35.000 KM.

Donaciju je uručio predstavnik humanitarne organizacije Dževad Salihović a prisustvovali su izaslanik muftije tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić, glavni imam MIZ Kalesija Muharem-ef. Mešanović i imam džemata Papraća Bilal-ef. Ibranović.

Džematlije Papreće su se zahvalili Humanitarnoj organizaciji “Help Others” Salzburg na donaciji pomoću koje će kvalitetnije i brže obavljati poslove. Posebno su iskazali svoju zahvalnost muftiji Fazloviću koji je prije nekoliko mjeseci posjetio ovaj džemat povratka te su ga tom prilikom povratnici informirali o njihovim potrebama.

Dr. Mensur-ef. Husić je ovom prilikom kazivao hutbu i predvodio džumu-namaz u džamiji u Papraći, a Muharem-ef. Mešanović se obratio džematlijama prije džuma-namaza.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh