Iz naših džemata

Omladinski iftar u džematu Dubnica (Foto)

28. dana mjeseca ramazana upriličen je drugi omladinski iftar u džematu Dubnica.

Bila je ovo prilika da 130 omladinaca iz džemata Dubnica, Hrasno Donje, Rainci Donji, Vukovije Donje, Seljublje, Sarači, te omladina i iz drugih džemata kroz Mrežu mladih Medžlisa IZ Kalesija, na jednom mjestu iftare, upoznaju se i i druže.

Iftaru je prisustvovao glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić, koji se obratio okupljenoj omladini, izrazio zadovoljstvo njihovim brojnošću i prisustvom te istakao da su oni naša nada i oslonac sigurne budućnosti.

Omladina je nastavila druženje s prisutnim džematskim imamima iz spomenutih džemata, kojima se ovim putem zahvaljujemo na njihovom trudu da omladina bude ove večeri u džematu Dubnica.

U predteravijsko vrijeme, članice Hora Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija su izvođenjem kasida upotpunile ambijent u ovoj ramazanskoj večeri.

Koristimo priliku da se zahvalimo nevladinoj organizaciji Ruka Nade iz ST. Louisa, koja je u potpunosti finansirala večerašnji iftar, te našoj vrijednoj omladina koja je svojim zalaganjem i volontiranjem dala nenadoknadiv doprinos u realizaciji iftara.

Molimo Alllaha dž. š. da ukabuli naše ibadete, ukaže nam svoju milost i oprost.

(Muhamed ef. Burić)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh