Iz naših džemata

Više od 100 postača iftarilo na otvorenom u centru Kalesije (Foto)

Više od 100 postača prisustvovalo je iftaru koji je 14. večeri mubarek mjeseca ramazana u organizaciji HO „Merhamet“ MDD BiH upriličen u centru Kalesije, u prelijepom ambijentu na platou ispred Čaršijske džamije.

Obroci su pripremljeni u Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli, a „Merhametovo“ kuharsko osoblje i uposlenici su sve prisutne poslužili lijepim iftarskim obrokom. Ovo je već druga godina da „Merhamet“ u svojoj kampanji pripreme i podjele iftara dolazi u Kalesiju. Organizaciju ovog događaja koji je protekao u izuzetno ugodnoj atmosferi pomogao je i Medžlis IZ Kalesija.

-Naša kuhari i drugi uposlenici su tokom ramazana svakodnevno na terenu. Proteklih dana smo pripremili i podijelili oko 2.000 iftarskih obroka. Nastojimo da dođemo do što više ljudi, a uz postače u našim džematima, najviše želimo pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, povratnicima i podržati organizaciju godišnjica stradanja civila u nekim mjestima- ističe Mensura Husanović, direktorica HO „Merhamet“ MDD BiH Regionalni odbor Tuzla.

Događaju je prisustvovao i Hajrudin Šahić, predsjednik HO „Merhamet“ MDD BiH, koji je istakao veoma dobru saradnju „Merhameta“ i Općine Kalesija i zahvalio se na podršci lokalnoj zajednici.

Inače „Merhamet“ svakodnevno doprema oko 100 obroka za socijalno ugožene građane Kalesije koji se pripremaju u Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli, a distribuiraju na punktovima u naseljima Jeginov Lug, Novo Naselje Rainci i Memići.

(Ntv.ba)

Zajednički iftar u organizaciji HDD Merhamet, 29.5.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh