Iz naših džemata

Vjerskim programom u džamiji u Babinoj Luci, džemat Kikači, svečano obilježen završetak radova na unutrašnjem uređenju džamije (Foto)

U subotu, 23. februara 2019. godine, između akšama i jacije organizovan vjerski program u džamiji u Babinoj Luci, džemat Kikači, a povodom završetka radova na unutrašnjem uređenju džamije.

Na početku svečanosti prisutnim vjernicima i vjernicama obratili su se Muamer ef. Fazlić i Mevludin ef. Sakić, imam džemata Kikači i imam džamije u Babinoj Luci, koji su uputili riječi dobrodošlice te se zahvalili vakifima koji su svojim prilozima i donacijama doprijenili okončanju radova na unutrašnjem uređenju džamije.

Mevludski dio programa izveli su članovi Hora “El-Aziz” iz Kikača, a prigodno predavanje održao je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić.

Na kraju svečanosti istaknutim donatorima/vakifima dodijeljene su zahvalnice. Predsjednik džamijskog odbora džamije u Babinoj Luci, Elmedin Selimović, prigodnu zahvalnicu uručio je načelniku općine Kalesija, gosp. Seadu Džafiću, koji se potom i obratio prisutnima. Zahvalnica koja je namijenja ministru dr. sc. Edinu Ramiću biće mu dodijeljena naknadno, jer ministar zbog ranije preuzetih obaveza sinoć nije bio u mogućnosti prisustvovati svečanosti.

Općina Kalesija je pomogla projekat toplifikacije džamije, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je realizovalo projekat nabavke i ugradnje prostirke u džamiji.

Svečanost je okončana učenjem dove, nakon čega je klanjana jacija-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh