Predsjednik

Dr. sc. Muhamed Alić

Dr. sc. Muhamed Alić

(20.5.2015. – 26.1.2019.)

Deveti predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija

Dr. sc. Muhamed Alić rođen je 1967. godine u Vukovijama Gornjim, gdje je stekao osnovna znanja.

Doktor je ekonomskih nauka. Autor je više naučnih, stručnih radova i istraživačkih projekata iz oblasti preduzetništva, menadžmenta i menadžerskog računovodstva. Iz uže naučne oblasti napisao je i objavio nekoliko knjiga.

Predsjednik je Programskog odbora u Asocijaciji za poslovnu izvrsnost u Bosni i Hercegovini. Predsjednik je Savjeta za dodjelu priznanja halal izvrsnosti u Agenciji za certificiranje halal kvaliteta IZ u Bosni i Hercegovini.

Konsultant je i auditor za sisteme upravljanja prema međunarodnim standardima. Auditor je halal standarda BAS 1049: 2007/2010.

Ekspert je za akreditiranje visokoškolskih ustanova u Agenciji za osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine (državnoj agenciji sa sjedištem u Banjoj Luci).

Autor je modela BH izvrsnosti koji je prihvaćen u oba bosanskohercegovačka entiteta. Autor je integrisanog menadžment sistema u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine.

Dvije godine bio je član Sabora Islamske zajednice.

Bio je direktor Radio Kalesije, uz čiju se dozvolu emitirala islamska emisija Obzorja islama (Postoji teorija koja kaže da je Radio Kalesija ukinuta baš iz razloga što je taj medij u programu imao i islamske sadržaje, a vrijeme je pokazalo da je to sasvim tačno.).

Tri mandata član je IOMIZ-a Kalesija.

Zaposlen je u privatnom sektoru gdje obavlja poslove samostalnog konsultanta iz područja menadžmenta.

Prvo obraćanje islamskoj javnosti predsjednik IOMIZ-a Kalesija Dr. sc. Muhamed Alić imao je prilikom zapaženog književnog nastupa Mustafe Širbića u BKC-u “Alija Izetbegović“ u Kalesiji.
Nastavio je izgradnju Mektepskog sportskog centra u Dubnici (drugu fazu).

Za kratko vrijeme uspješno je riješio kapitalni projekat mezarja Čaršijske džamije koji je bio nerješiv punih 16 godina.

Rješava i ostala pitanja iz svoje nadležnosti shodno normativnim aktima Islamske zajednice.

Oženjen je i otac troje djece.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh