Imami

Burić Muhamed

Muhamed Burić, sin Kemala, rođen je 20. 05.1991. godine u Janji, opština Bijeljina. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli 2009. godine. Obrazovanje je nastavio u Sarajevu, gdje je uspješno završio Fakultet islamskih nauka u Sarajevu i stekao zvanje profesor islamske teologije. Uporedo je završio dodiplomski studij Sigurnosnih i mirovnih studija na Fakultetu političkih nauka. Trenutno pohađa postdiplomski studij na odsjeku Sigurnosnih i mirovnih studija na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i u fazi je izrade master rada.

Tokom školovanja u Sarajevu obavljao je poslove honorarnog imama hatiba i muallima u džematu Sumbuluša MIZ Sarajevo. Nakon završenog studija 2015. godine, zasniva radni odnos kao imam u džematu Ostrožac, MIZ Jablanica. U Jablanici se zadržao do kraja 2018. godine, nakon čega, misiju imama nastavlja u novoformiranom džematu Dubnica pri MIZ Kalesija gdje je radno angažovan do danas.

U dosadašnjem radu se istakao na polju mualimskog rada, gdje je ostvario zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima. Projekt menadžer je online mektebskog kviza „Ikre“ koji se realizuje u MIZ Kalesija, te takmičenja „Mektebski prvaci“ u učenju kur'anskih sura napamet, koje okuplja najbolje polaznike mektebske pouke s područja Muftijstva tuzlanskog. Oženjen je i otac dvoje djece. 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh